Welkom in het vierde leerjaar!  Het vierde leerjaar is uitbreiding van de leerstof van het derde leerjaar. Maar wij leren hier elk schooljaar ook veel nieuwe dingen: kommagetallen, oppervlaktematen, onderwerp, persoonsvorm, dt-regel, ... en nog veel mgirafeer.

Elke schooljaar worden er ook een reeks uitstappen gepland: een theaterbezoek, een leerwandeling, een uitstap naar aanleiding van een project, 3x een boekbespreking, een spreekbeurt, en ... om de 2 jaar gaan we op sportklassen. Keitof en leerrijk!

We zijn ook sportief.  We nemen deel aan de jaarlijkse sportdag van de gemeente, fietsen naar een “levend” verkeerspark, gaan om de 14 dagen zwemmen,…  Turnen doen we bij meester Stefan.

Onze vierdeklassers werken ook graag met hoekenwerk: op een aangename manier zelfstandig leerstof inoefenen.  Ook het maandelijks contract helpt ons zelfstandig te leren werken en te plannen.   We spelen ook (gezelschap)spelletjes.  Zo leren we omgaan met elkaar en met winnen en verliezen.

Stilaan verwachten we dat de kinderen wat grotere leerstofpakketten kunnen verwerken. Daarom besteden we heel veel aandacht aan leren leren: we leren doormiddel van aangereikte tips de leerstof inoefenen en/of herhalen. Zo ontdekken we welke manier van werken vlot en efficiënt verloopt. Daarbij leren we ook nog onze taken en lessen plannen.  Jullie krijgen immers een week op voorhand al je werk reeds mee naar huis.  We hebben een goed gevuld programma waar we allemaal heel erg ons best voor gaan doen! 

Iedereen is een ster in onze klas en schittert op zijn eigen manier!

Groetjes

Mariska

 

giraf1