Welkom bij Jules en zijn vriendjes!

Wat gebeurt er allemaal in onze klas? Veel, heel veel!

Mijn prioriteit als juf is dat peuters zich emotioneel en fysiek geborgen voelen. Als juf moet ik in de eerste plaats bereiken dat de kinderen graag naar school komen. Want wie zich goed voelt leert ook veel gemakkelijker iets bij!

Sommige kleuters moeten leren omgaan met andere kinderen of leren luisteren en geduld hebben. Het samenleven in groep … Ik laat de peuters de klas en de school dan ook verkennen op hun eigen tempo.
Onvermijdelijk bepaalt ook de fysieke zorg die de kinderen krijgen of ze zich goed voelen op school. De kinderverzorgster (juf Ann ) zet zich optimaal in als ondersteuning voor deze zorgtaken op maandag en dinsdag.

We experimenteren met knutsel- en schildermaterialen, krullenbollen, genieten van bodymapactiviteitjes, smullen van Tik Tak samen met Puk en Jules, beleven een poppenspel, doen allerlei techniekactiviteiten, luisteren naar verhalen, bouwen feestjes, maken muziek, puzzelen, spelen spelletjes, komen tot rust, ravotten in de bewegingszaal,...en we gaan op zoek naar de talenten van je peuter, want elk kind is een vat vol talenten en die zetten we graag in de kijker.
Zoals je kan lezen leren wij alles al spelenderwijs. In de namiddag is er de mogelijkheid om te rusten en om alle indrukken te verwerken.

Verder probeer ik de kinderen een zo breed mogelijke basis mee te geven voor de verdere schoolloopbaan hier op onze school en later…

 

Lot