Welkom in het vierde leerjaar !

Er valt hier heel wat te beleven. Samen maken we het leuk. We ontdekken, leren en creëren de gekste dingen. We zwoegen en we lachen. Na het harde werk maken we tijd voor ontspanning. We zingen, dansen, vertellen en beleven. Wil je al een tipje van wat we gaan doen? Lees maar even mee.

Bij wiskunde gaan we van groot naar klein. Zo leren we de getallen van honderdduizend tot duizendsten! Breuken, hoofdrekenen, cijferen, de verschillende soorten vierhoeken… We leren het allemaal.

Tijdens de lessen Nederlands werken we rond schrijvers en worden er zelf ook eentje. We pennen erop los en brengen ons verhaal. We ontrafelen de spellingsregels en worden echte ‘dt’ kenners!

Wist je dat België nog niet zo heel lang bestaat? Hoe dat juist in elkaar zit ontdek je in de lessen wereldoriëntatie. We leren er over vroeger en nu, energie, natuur, geluid… Een echte ontdekker doet het natuurlijk zelf, daarom gaan we aan de slag met proefjes.

Onze sportkriebels kunnen we kwijt in de turnlessen van meester Stefan en om de veertien dagen duiken we het zwembad in. In het voorjaar gaan we op sportdag en nemen we deel aan het ‘levend’ verkeerspark. Om de twee jaar gaan we op sportklassen.

We bezoeken het stadhuis en met een beetje geluk ontmoeten we de burgemeester. Met een gids ontdekken we de geschiedenis van Fort 4, we verkennen de hoofdplaats van onze provincie, gaan naar toneel en doen nog zoveel meer!

Tot binnenkort en welkom in ons klasje!

Vele groetjes,

Eline 4B